Wethouder Van den Berg mag naar Stuttgart

De Leidse wethouder Gerda van den Berg ( PvdA/Onderwijs, Welzijn en Zorg) mag op 24 en 25 juni deelnemen aan de oprichtingsconferentie van de Europese Coalitie van Child en Youth Friendly Cities in het Duitse Stuttgart. De coalitie heeft als doel binnen de EU meer invloed uit te oefenen en aandacht te vragen voor de ontwikkeling van kind- en jeugdvriendelijke steden. Naast de jeugd vormen hier ook de ouders een doelgroep. Van den Berg neemt deel aan workshops op het gebied van educatie, huisvesting, speelruimte, gezondheid, veiligheid, jeugdparticiaptie en communicatie tussen verschillende generaties. Deelname maakt gezamenlijke ontwikkeling van plannen op genoemde terreinen mogelijk en zorgt voor uitwisseling van methodieken. Ook biedt het een platform voor belangenbehartiging en Europese samenwerking. Er wordt ook een internetplatform opgericht.   

Van den Berg brengt verslag uit in de eerstvolgende raadscommissie Onderwijs en Samenleving. Welke goede plannen worden overgenomen en wat is geleerd van andere gemeenten met een soortgelijke problematiek. 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×