Nieuwe riolering in De Kooi

Er komt een gescheiden systeem van riolering in De Kooi. Dat heeft wethouder Steegh toegezegd, meldt RTV West. In oktober moet worden begonnen met de aanleg. De wethouder, die hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar stelt, hoopt dat de problemen met wateroverlast kunnen worden verminderd, maar kan niet garanderen dat de problemen definitief van de baan zijn. De Sleutels van Zijl en Vliet die eigenaar is van de woningen gaat een noodfonds instellen voor de gedupeerde bewoners. 

Op 14 juni was er enorm veel wateroverlast in de wijk na forse regenval. Het was voor de derde keer in twee jaar tijd dat de woningen onderliepen. Bewoners eisten vervolgens maatregelen van de gemeente.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×