Tentoonstelling over verzamelen

Over de vraag wat musea wel en niet mogen verzamelen en tentoonstellen worden regelmatig discussies gevoerd. Vaak kampen musea met dilemma’s over het wel of niet afstoten of tentoonstellen van objecten. Het Rijksmuseum van Oudheden besloot over dit gevoelige onderwerp een tentoonstelling in te richten, genaamd ‘Verboden te verzamelen?’

De tentoonstelling staat in het teken van alle dilemma’s bij het verzamelen en exposeren van objecten. Met behulp van aansprekende voorbeelden en authentieke voorwerpen laat het museum zien hoe het omgaat met thema’s als: het omgaan met menselijke resten, de echtheid van voorwerpen en het afstoten van opbjecten. Wie de tentoonstelling bezoekt, mag zelf ook zijn mening geven over kwesties als: Mag een museum Egyptische mummies exposeren? en Hoelang blijven aanspraken op verloren bezit uit de Tweede Wereldoorlog geldig? In de zomer wordt in de tempelzaal met het publiek gedebatteerd over enkele van deze kwesties. Op www.rmo.nl zijn de meningen van het publiek na te lezen.De tentoonstelling duurt nog tot 28 oktober. Het Rijksmuseum van Oudheden is te vinden aan Rapenburg 28.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×