Aanwezigheidsplicht voor eestejaars Rechten

Om de uitval onder eerstejaarsstudenten Rechten verder in te perken wil de faculteit een aanwezigheidsplicht voor de eerstejaars colleges instellen. De huidige uitval in het eerste jaar bedraagt hier maar liefst 30 tot 35 procent. Daarom komt het faculteitsbestuur met maatregelen om het onderwijs een stuk minder vrijblijvend te maken. Er komen vaste werkgroepen van ongeveer dertig studenten en het bijwonen hiervan is verplicht. Inschrijven voor tentamens is niet meer nodig, want dat gaat de faculteit automatisch doen. Elke werkgroep komt onder de hoede van een hoogleraar of universitair hoofddocent. Zij gaan ook studiebegeleiding geven. Ook moet het aantal contact-uren verder omhoog.  

De maatregelen moeten de uitval met tien tot vijftien procent gaan beperken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×