Onderzoek naar 'meeuwbestendige vuilniszakken'

De gemeente Leiden gaat een test uitvoeren met een aantal speciaal geselecteerde vuilniszakken om te kijken of deze ‘meeuwbestendig’ zijn. De vuilniszakken zullen worden gebruikt door de Leidse verswinkel aan de Botermarkt, het gebied waar op vier avonden in de week het afval wordt ingezameld. De vuilniszakken die zullen worden getest zijn een stuk dikker dan de zakken die normaal worden gebruikt. Met een digitale camera zal worden vastgelegd hoe de vuilniszakken zich houden onder het pikgedrag van de meeuwen. Als blijkt dat er één of meerdere zakken min of meer ‘meeuwbestendig’ zijn, kan de proef misschien worden uitgebreid naar andere delen van de binnenstad waar veel overlast wordt veroorzaakt door meeuwen.

Nadeel is wel dat dikkere vuilniszakken minder milieuvriendelijk zijn en er moet gekeken worden of het gebruik van dikkere vuilniszakken consequenties heeft voor de vuilverbrandingsinstallatie. Over de te gebruiken vuilniszakken vindt overleg plaats met een leverancier.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×