Weekend vol inbraken

Het afgelopen weekend is er in een aantal woningen in Leiden ingebroken, bij twee bleef het bij een poging daartoe. In de Hyacintenstraat werd een slot van een raam afgebroken en werden een paspoort en een computer gestolen. Bij een woning aan de Rijn en Schiekade werd een ruitje uit de voordeur gehaald en een televisie en een laptop buitgemaakt. Een vrouw in een woning aan de Zonneveldstraat werd zondagnacht gewekt door geluiden, toen zij ging kijken wat er loos was zag zij nog net een ongeveer 22-jarige man met een Noord-Afrikaans uiterlijk haar huis via het keukenraam verlaten. Hij ging er vandoor in de richting van de Ketelboetersteeg, de vrouw mist een laptop en een bankpas. Uit een woning aan de Onyxhof werden twee zakken met goederen weggehaald, om binnen te komen hadden de inbrekers een ruitje van de voordeur vernield.

Bij een woning aan de Ballotstraat is zaterdagochtend getracht de voordeur open te breken, dit is echter mislukt. Een bewoner van de Sophiastraat werd gewekt door een harde klap. Toen hij uit het raam keek zag hij een man bij de vernielde ruit van zijn woonkamer staan en op de hoek van de Marnixstraat stond een persoon met een scooter. Beide mannen hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk, ze gingen er op de scooter vandoor. Uit de woning is niets gestolen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×