Leidse student voorzitter Landelijke Studenten Vakbond

De 21-jarige Leidse student Koen Wassink is afgelopen zaterdag benoemd tot voorzitter in het bestuur van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). De van oorsprong Nijmegenaar studeert sinds een jaar Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. De afgelopen jaren was hij voorzitter van de landelijke vrijwilligersorganisatie ‘Vrijwilligers Netwerk’, een club die hij zelf heeft opgericht. De afgelopen maanden volgde Wassink, samen met vier andere bestuursleden, een intensief inwerktraject waarin hij werd voorbereid op zijn functie.

Het bestuur van de LSVb zal zich het komende jaar ondermeer gaan bezighouden met onderwijskwaliteit in het hoger onderwijs en studentenvoorzieningen. Als landelijke vertegenwoordigers van ongeveer 600.000 studenten zullen zij samenwerken met organisaties zoals verzekeraars en woningcoöperaties. Daarnaast houden zij intensief contact met Tweede kamerleden en geven advies aan minister Plasterk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×