Buitensalon Tangodansers in Leidse Hout

Vanaf 1 juli tot 31 augustus, organiseert Dependans elke zaterdag weer een buitensalon voor tangodansers in de Waterlelie van het Leidse Hout. Mirjam van Niel en Peter Kooijman, de initiatiefnemers van Dependans: “Vanaf 1999 lessen wij samen kriskras door tangoland. Na een valse start in Leiden naar Den Haag, weer terug naar Leiden, daarna in Rotterdam en steeds tussendoor de Achterhoek. Vorig jaar Parijs en Istanbul en dit jaar Buenos Aires. Maar ‘Niets Lijkt Op Leiden’, dus keren we steeds weer terug naar onze roots”. De muziek wordt verzorgd door Kooijman. Dat betekent dat er zowel traditionele tango’s, als ’tango nuevo’ en ’tango fusion’ zal worden gedraaid. In het begin van de middag ligt de nadruk op traditionele tango’s.

De Waterlelie is overdekt. Als de regen recht naar beneden valt, dan blijft de dansvloer droog. Bij langdurige regen gaat het niet door; dit wordt op de website vermeld. Hoewel Dependans een leerlingen-initiatief is, is ook docente Jessica Bijvoet regelmatig aanwezig. Regelmatig geeft ze gratis proeflessen. Bijvoet: “Het is leuker hier in het park proeflessen te geven dan in een cursuszaal. De drempel is lager en iedere voorbijganger kan zo meedoen”. Bijvoet geeft cursussen in Leiden, onder andere in het Volkshuis.

Buitensalon: van 15.00 tot 18.00 uur. Meer info:www.dependans.nl en www.libertango.nl

Leidse Hout, Houtlaan 100, Leiden – tegenover Diaconessehuis-

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×