Medewerkers van de speel-o-theek werken aan hun peurbak

Speel-o-theken doen mee aan Peurbakkentocht

Om meer bekendheid te geven aan de speel-o-theken varen de zes gezamenlijke Leidse speel-o-theken dit jaar voor het eerst mee met de Peurbakkentocht van donderdagavond 5 juli. Langs de route delen vrijwilligers bellenblaasjes aan het publiek uit. U kunt ze herkennen aan hun rode T-shirt met het logo van de gezamenlijke speel-o-theken en hun rode tas. Als u besluit lid te worden, krijgt u zo’n tas cadeau. Een speel-o-theek leent speelgoed uit, zoals een bibliotheek boeken uitleent. Hierdoor kunnen kinderen kennismaken met veel verschillend speelgoed zonder dat hun ouders dat direct aan hoeven te schaffen.

In Leiden zijn zes speel-o-theken gevestigd te weten: Klapstuk (Binnenstad), de Wiekewaai (Merenwijk), Pinokkio (Leiden Noord), de Joker (Zuid West), Duimelot (Morskwartier) en de Blokkendoos (Stevenshof). De speel-o-theken hebben speelgoed voor kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 12 jaar. Voor een gering bedrag per jaar kunt u lid worden en speelgoed lenen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op www.leiden.nl/speel-o-theek. Alle medewerkers in de speel-o-theek zijn vrijwilligers en er kunnen altijd collega’s bij. Iedereen kan vrijwilliger worden bij een speel-o-theek. Het enige dat zij verwachten is belangstelling voor kinderen, spel en speelgoed en een paar uurtjes van uw vrije tijd per maand. Eigen kinderen mogen natuurlijk altijd mee.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×