Zestig is de limit voor Peurbakkentocht

Donderdag 5 juli beginnen de Lakenfeesten weer. Vier dagen lang staat het centrum van Leiden dan weer bol van allerlei activiteiten. Traditioneel beginnen ook deze 22ste Lakenfeesten met de Peurbakkentocht. Hiervoor is zoveel belangstelling dat de organisatie gemeend heeft bij zestig deelnemers te moeten stoppen, omdat het anders te gevaarlijk op en langs het water wordt en er niet meer gefinished kan worden voor Annie’s Verjaardag. Organisator Aad van der Luit heeft zeker al tien deelnemers moeten teleurstellen maar nog dagelijks krijgt hij telefoontjes van mensen die zich alsnog willen aanmelden. Speciaal voor deze gelegenheid zal de Koornbeurs, die nu in de steigers staat, worden omgebouwd tot een kasteel. Hiervoor zorgt bouwbedrijf Burgy, dat het monument momenteel restaureert.  Na afloop vindt er weer en slotfeest plaats op het Stadhuisplein met onder andere de band Garlic. Hoofdsponsor Eric Fasseur van Energiq Installatietechniek heeft weer voor drie jaar bijgetekend als hoofdsponsor maar de organisatie prijst zich ook gelukkig met een kleine veertig plaatselijke sponsors.   

Ook het Culinair Festival, de Dragonboatraces met dertig equipes, de verzamelaarsmarkt, het Energiq Avondspektakel, de zomerkermis, country & Line Dancing staan weer op het programma. Nieuw is een Leidse Efteling op de Breestraat waarin vele sprookjesfiguren jong en oud zullen vermaken. Zondag 8 juli vindt de 11 Grachtentocht plaats vanaf De Roze Beurs aan de Oude Singel. Diezelfde zondagmiddag is er een Leids Sterrenfestival op het Stadhuisplein. 

Vandaag vond in de Engelberthahoeve de persconferentie plaats, waarin het hele programma werd toegelicht. Speciale programmaboekjes zijn vanaf heden te vinden onder andere bij de deelnemers aan het Culinair Festival. Zie ook voor het gehele programma www.lakenfeesten.nl 

Restaurant JillĀ“s uit de Morssstraat doet dit jaar niet meer mee met het Culinair Festival, daarvoor in de plaats treedt Het Haagsche Schouw. Een 24 meter brede paraplu zorgt ervoor dat iedereen op de Garenmarkt ook in de binnenring droog blijft.  

Zondag 8 juli vindt eveneens het Straatmuzikantenconcours om De Gouden Pet plaats, maar dit valt buiten de organisatie van de Lakenfeesten omdat het geprofessionaliseerd is.   

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×