Zijvleugels Zijlpoort toch met klimop beplant

Ondanks negatieve adviezen van de Monumentencommissie, de RACM en de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) heeft het College van B & W vandaag toch besloten de zijvleugels van De Zijlpoort met klimop te gaan beplanten. De zijvleugels met gras beplanten bleek twee keer eerder al geen succes. Lelijke gele plekken waren het gevolg. Beplanten met klimop kost de gemeente tussen de 22.000 en 23.000 euro. Gras is te kostbaar. Dat kost inclusief een beregeningsinstallatie rond de 165.000 euro.    

Ook een tapijt van kunstgras op de zijvleugels van De Zijlpoort is onderzocht. Dat kwam op een bedrag van 127.500 euro. Klimop is het goedkoopste en minst onderhoudsgevoelige alternatief. Hoewel in strijd met de redelijke eisen van welstand ziet B & W geen andere mogelijkheid. B & W stelt genoemde organisaties van haar besluit op de hoogte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×