Burgemeester ontvangt Leidse Veteranen

De Nederlandse regering heeft vorig jaar de verjaardag van wijlen Prins Bernhard uitgeroepen tot Nederlandse Veteranendag. Naar aanleiding hiervan ontvangt burgemeester Lenferink morgenmiddag 250 oud-militairen en hun echtgenoten in de Hooglandse Kerk. Oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en voorzitter van de Vereniging Oud Leiden, Prof. dr. J.C.H. Blom, zal tijdens de bijeenkomst stilstaan bij de na-oorlogse acties waarbij Nederland betrokken is geweest. In eerste instantie zou de bijeenkomst plaatsvinden in het stadhuis, maar de belangstelling onder de veteranen is zo groot dat deze is verplaatst naar de Hooglandse kerk.

Op initiatief van het Comité Nederlandse Veteranendag en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG wordt morgen in veel gemeenten extra aandacht geschonken aan de oud-militairen. In Den Haag vindt morgen de nationale viering plaats. In Leiden begint de bijeenkomst om 17.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×