Wie wint 21ste Gouden Pet?

De stichting Muziekfestivals Leiden organiseert het 21ste straatmuzikantenconcours ‘De Gouden Pet’. Op deze dag wordt op meer dan 20 straathoeken van de Leidse binnenstad muziek gemaakt. Allerlei soorten en stijlen presenteren zich aan het publiek: Koren, close harmony groepen, folksingers met gitaar en smartlapzangers begeleid door accordeon. Jonge en rijpere talenten proberen de felbegeerde ‘Gouden pet’ in de wacht te slepen en natuurlijk een van de aantrekkelijke geldprijzen. Aan het eind van de dag treden zes finalisten, uitverkoren door een deskundige jury, op het Pieterskerkplein voor het voetlicht. Daarna zullen de jury én het publiek bepalen wie de winnaar van de Gouden Pet is.

Er doen ruim 44 artiesten mee aan het concours. De voorronde start om 12.30 uur en de finale begint om 16.30 uur op het Pieterskerkplein. De finale wordt opgeluisterd door een fantastisch optreden van ‘Big Shampoo & the Hairstylers’.

Het festival vindt plaats op 8 juli en is gratis toegankelijk. Kijk voor het programma en de uitgebreide biografieën van de deelnemrs op: www.goudenpet.nl 

Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet is al jaren een zelfstandig festival dat de laatste vijf jaar wordt georganiseerd door Stichting Muziekfestivals Leiden en daarvoor door Stichting de Gouden Pet. Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers en facilitair ondersteund door ProKwadraat.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×