Leids stel protesteert tegen stierengevechten

De leidse Marten Jesse Pot en Estefania Zuidmeer reizen dinsdag samen met een groot aantal andere Nederlandse en belgische dierenliefebbers naar het Spaanse Pamplona. Op donderdag 5 juli zullen zij daar samen met een groot aantal dierenvrienden van over de hele wereld actievoeren tegen de stierengevechten, die op zaterdag 7 juli zijn gepland. De protestactie is georganiseert door dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). De actievoerders willen met hun protest bereiken dat er gekozen wordt voor een diervriendelijke variant op het stierengevecht, namelijk de ‘naakte mensenrennen’. Om dit idee te benadrukken, zullen de direnvrienden gekleed in wit ondergoed en getooid met een rood sjaaltje en stierenhorens door de straten van Pamplona lopen.

Zuidmeer is zelf deels Spaans en zij schaamt zich voor de wijze waarop de Spanjaarden met stieren omgaan. Voor, tijdens en na de stierengevechten worden de stieren op onwaardige en wrede wijze behandeld. De stieren die de rennen al overleven, overlijden aan het eind van de dag tijdens de gevechten die in de arena plaatsvinden. De weerstand tegen de gevechten neemt in Spanje langzaamaan toe. Ongeveer 70% van de Spanjaarden is er tegen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×