Informatie Pardonregeling in Leiden

Voor asielzoekers die voor 1 april 2001 een asielaanvraag hebben ingediend en na deze datum Nederland niet hebben verlaten, is er een Pardonregeling. Mensen die meer informatie willen hebben over deze Pardonregeling kunnen terecht op de speciale spreekuren van Stichting Vluchtelingenwerk Leiden (SVL) en Steunpunt Uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere Vreemdelingen (STUV). Als iemand op dit moment in Leiden verblijft, kan men ook bij deze instellingen terecht om zich aan te melden voor een burgemeestersverklaring. Mensen die nog een procedure voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning hebben lopen of die nog door het Rijk worden opgevangen en die volgens de IND in aanmerking komen voor het pardon, krijgen hierover de komende maanden automatisch bericht van de IND. Zij hoeven zich niet aan te melden voor een burgemeestersverklaring.

Mensen die mogelijk in aanmerking komen voor het pardon, maar geen procedure meer hebben lopen, kunnen bij de IND worden aangemeld door middel van een verklaring van de burgemeester van de gemeente waar zij op dit moment verblijven.

In Leiden kan men voor informatie en voor aanmelding voor de burgemeestersverklaring terecht op één van de spreekuren van SVL en STUV: SVL, Oude Rijn 44c, woensdag van 9.30 tot 11.30 uur, tel. 071 5133088 STUV, Rijnsburgerweg 122, donderdag van 9.30 tot 12.00 uur, tel. 071 5140544

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×