De huidige locatie van het Archeologisch Centrum, het voormalige weeshuis aan de Hooglandsekerkgracht. foto:PR 

Archeologisch Centrum Leiden tijdelijk andere locatie

De huidige locatie van het Leids Archeologisch Centrum (A.C.) aan de Hooglandsekerkgracht wordt gerenoveerd. Daarom wordt het A.C. tijdelijk op de Langebrug 65 ondergebracht. Nadat de restauratie van de huidige locatie, het voormalig weeshuis, voltooid is, zal er in samenwerking met de provincie Zuid-Holland een gezamenlijk Archeologisch Centrum worden gevestigd. In een ander deel van het pand komt het ‘Kinderrechtenhuis Nederland’. Er worden nog alternatieve locaties gezocht voor een aantal tentoonstellingen, waarvoor de ruimte aan de langebrug niet geschikt is. Naar verwachting zal de renovatie anderhalf jaar in beslag nemen.

De tentoonstelling ‘Dwars door de stad’, die nu loopt, is nog tot 7 juli te bezichtigen in de huidige toonzaal aan de Hooglandsekerkgracht. Deze tentoonstelling geeft aan de hand van vondsten en opgravingen een beeld van de Leidse stedelijke ontwikkeling. De toegang is gratis.

Per 17 juli is de nieuwe locatie: Archeologisch Centrum Leiden, Langebrug 65, Leiden.

Het telefoonnummer blijft ongewijzigd: 071- 516 79 50

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×