Over bloemetjes & bijtjes, zomerwandeling in leidse Hortus

Wie meer wil weten over de bloemen en de bijen kan aanstaande zondag terecht in de leidse Hortus voor een leerzame wandeling. Fred Weeber, imker voor de Hortus weet veel over het bijzondere bijenleven en zal tekst en uitleg geven en vragen beantwoorden. Zoals de vraag: “Hoe lokaliseren bijen een bloem? Via de geur, de kleur of op gevoel?” Weeber zal bijvoorbeeld ook vertellen over de schoonmaakvlucht en de bruidsvlucht van de bijen en over de kilometers die ze per dag vliegen om nectar en stuifmeel naar hun volk te brengen. In de Clusiustuin staan de korven waar de Hortusbijen leven.

Zondagwandeling Bijen en Bloemen: 8 juli, aanvang 12.00 uur. Meer info: www.hortusleiden.nl

Hortus botanicus, Rapenburg 73, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×