Pasfoto vanaf 2009 ook bij gemeentebalie te maken

Mensen die een paspoort aanvragen, kunnen in de toekomst direct bij de gemeentebalie een pasfoto laten maken. Zij hoeven hiervoor niet meer apart naar de fotograaf. Ambtenaren krijgen een training in pasfoto’s maken. Staatssecretaris Bijleveld (Binnenlandse Zaken) wil het met deze maatregel makkelijker maken voor burgers. Enkele gemeenten gaan begin 2008 met de nieuwe opzet experimenteren. Vanaf juni 2009 wordt de pasfoto voor het paspoort in alle gemeenten aan de balie gemaakt.

Deze ingangsdatum valt samen met de invoering van vingerafdrukken in het Nederlandse paspoort. De Europese Unie stelt vingerafdrukken voor Nederland per juni 2009 verplicht. Ook vingerafdrukken worden aan de gemeentebalie gemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×