Aanhouding voor heling fiets

De politie heeft maandag een 50-jarige Leidse aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De politie hield maandag een controle gericht op fietsendiefstal en heling. Bij controle van de fiets van de Leidse bleek dat deze sinds augustus 2005 geregistreerd stond als gestolen. De fiets was destijds weggenomen bij een woning in Leiderdorp. De vrouw gaf later toe dat de fiets van haar dochter was. De dochter had de fiets gekregen van een vriend terwijl ze vermoedde dat de fiets van diefstal afkomstig was. De politie maakte proces verbaal op tegen zowel de moeder als de dochter.

De politie waarschuwt dat zij de komende tijd meer fietsen zal controleren op de rechtmatigheid van het bezit. Verder adviseert de politie eigenaren van fietsen wiens bezit is gestolen om altijd aangifte te doen. Dit kan helpen om het bezit weer terug te vinden en om dieven en helers aan te pakken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×