Tjeerd Haasbroek in 2005 voor de zoveelste keer op weg naar een titel op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.  

Tamboermaître K & G maakt afscheid bekend

Tamboermaître Tjeerd Haasbroek van de Show- and Marchingband K&G, heeft zijn afscheid aangekondigd. Na 20 jaar als tamboermaître voor de senioren te hebben gelopen zal hij in het seizoen 2008 het stokje overdragen aan zijn opvolger. Gedurende de afgelopen 20 jaar is Tjeerd uitgegroeid tot één van de toonaangevende tamboermaîtres van het land en heeft hij het seniorenorkest naar vele successen geleid. Volgend jaar bestaat K & G 80 jaar en is Haasbroek tevens 40 jaar lid van de Leidse muziekvereniging. Een goed moment om te stoppen, zo vindt hij. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend al gonzen er wel wat namen van geschikte kandidaten op de vereniging rond.    

In de 20 jaar dat Tjeerd tamboermaître is, heeft hij slechts éénmaal een optreden vanweg familieomstandigheden gemist en dat betrof een streetparade in België. Dezelfde dag moest K&G ’s avonds ook optreden in Middelburg en daar was hij wel aanwezig. Dit zegt voldoende over zijn mentaliteit en inzet. De keren dat er gesproken werd over een reservemaître zei hij altijd: “Dat is niet nodig, ik ben er altijd”, en daar valt weinig of niets tegenin te brengen. 30 april 2008 is zijn laatste optreden.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×