De trotse Niels van Valderen met zijn pas gewonnen beker

Leids voetballertje loopt atleten eruit

Zondag is de Leidse Niels van Valderen op de 1 kilometer hardloopwedstrijd 2e geworden tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam, categorie 12-13 jaar. Een bijzondere prestatie voor deze voetballer die niet op atletiek zit, maar het afgelopen jaar bij Voetbalvereniging DOCOS in de D1 speelde. Het afgelopen jaar wist Niels zich al tijdens voorrondes te plaatsen voor deze dag. Gedurende een spannende finale waaraan uiteindelijk slechts de 20 beste jongens van Nederland in deze categorie mochten deelnemen, liep Niels lange tijd op de 3e plaats.

Vlak voor het eind ging hij de nummer 2 voorbij en eindigde met een tijd van 3.06.85 op de 2e plaats! Hierbij heeft hij zijn persoonlijk record met 15 seconden verbeterd. Voor alle tijden en foto’s zie de site www.atletiek.nl/1krunaway