Amnesty International voert actie tijdens Werfpop

Wie tijdens het Werfpop festival wil kennismaken met de Griekse gastvrijheid, kan terecht bij de stand van de Leidse afdeling van Amnesty International. Natuurlijk staat deze stand er niet alleen voor de gezelligheid. Het is de bedoeling dat de bezoekers hun handtekening zetten op de aanwezige petitielijsten. Onder het motto ‘Beleef de Griekse gastvrijheid’ voert de mensenrechtenorganisatie actie tegen mensenrechtenschendingen in Griekenland en worden de bezoekers opgeroepen de Griekse buitenlanders en minderheden te steunen in hun strijd om gerechtigheid.

Verder wil amnesty de Griekse regering en overheid aanspreken op hun tekortkomingen en hen ertoe aanzetten de aanpak van discriminatie in de wetgeving vast te leggen en zich daarbij te houden aan internationale verdragen.Werfpop vindt aanstaande zondag in de Leidse Hout plaats. De stand is tussen 13.30 en 17.00 uur aanwezig.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×