Graaf naar botten van de dodo bij Naturalis

De herinneringen aan de dodo, een uit de kluiten gewassen duifachtige vogel die al lang is uitgestorven, zijn nog springlevend.Wie meer wil weten over deze vogel en in de grond wil speuren naar botten van dit dier, kan op dodo-expeditie in Naturalis. Iedereen vanaf zes jaar kan de schep ter hand nemen en gaan graven in één van de drie zandbakken die op de binnenplaats van het Pesthuis staan. De botten die worden gevonden, worden uitgebreid bestudeerd. Wie kan achterhalen welk bot hij heeft opgegraven, ontvangt het Dodiploma.

De dodo-expedities vinden tussen 21 juli en 19 augustus dagelijks plaats. Deelnemen kan dan tussen 12.00 en 15.00 uur. Er zijn buiten de entreeprijs geen extra kosten aan de expeditie verbonden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×