"Burgemeester Lenferink licht gemeenteraad onjuist voor"

“Burgemeester Lenferink heeft de gemeenteraad misleid,” dat schrijft de voorzitter van de vereniging Pancras-West, Jaap van Meijgaarden. Op 19 juni vond de behandeling van het voorbereidingsbesluit over de legalisering van de Vrijplaats Koppenhinksteeg plaats. Tijdens deze belangrijke bijeenkomst gaf de burgemeester aan, dat er bij de milieudienst West Holland geen klachten waren binnengekomen over geluidsoverlast ten gevolge van de Linkse Kerk en Bar en Boos.

Omdat van Meijgaarden zich dit niet kon voorstellen, heeft hij onlangs navraag gedaan bij directeur Eskes van de Milieudienst West Holland. Dit gesprek leverde een heel ander beeld op. De directeur gaf te kennen, dat er wel degelijk klachten over geluidsoverlast zijn binnengekomen. Het gaat hierbij om een aantal incidentele meldingen van buurtbewoners en klachten van de politie. Van Meijgaarden is zeer verontwaardigd over de kwestie en zegt: “Het is het zoveelste bewijs dat de gemeente hoe dan ook de Vrijplaats tegemoet wil komen en daarvoor zelfs bereid is de feiten te verdraaien. De gemeenteraad is door de onjuiste informatie op het verkeerde been gezet, dat kun je in een rechtstaat niet aanvaarden.”

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×