Haringtest AD zeer negatief over Leidse marktvisboer

De keurmeesters van het Algemeen Dagblad kochten voor de jaarlijkse haringtest slechts bij één Leids verkooppunt een visje. Op de woensdagmarkt viel Vishandel Klaas Hartevelt op de Botermarkt volgens het AD door de mand. “Opperhuid, graten en stukken weggesneden. Met handen beetgepakt. Van binnen grauw en bruin. Ook nog eens tranig en rans. Bah!,” zo luidt het vernietigende oordeel. De haring kreeg als rapportcijfer een 2,5. Eén troost: met de microbiologische gesteldheid was het zeer goed gesteld.

De beste haring komt dit jaar uit Bergen op Zoom. De slechtste uit Rotterdam. Wie in de regio een lekkkere (geteste) haring wil scoren kan naar Alphen aan den Rijn (Vishandel Gamba, cijfer: 8) of Noordwijk (Vishandel Fish Company, cijfer: 7,5).

Alle testresultaten zijn te vinden op //www.ad.nl/haringtest/

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×