Lenferink ontkent aantijgingen wijkvereniging

De VVD en het CDA willen opheldering van burgemeester Lenferink over het aantal klachten dat is binnengekomen over Vrijplaats Koppenhinksteeg. “Bij de behandeling van het Voorbereidingsbesluit Hooglandse Kerkgracht / Koppenhinksteeg meldde de burgemeester dat er 12 maal proces verbaal is opgemaakt tegen de krakers van de Koppenhinksteeg,” aldus de raadsleden Frederik Zevenbergen (VVD) en Jan-Jaap de Haan (CDA). “Tijdens de behandeling van dit voorbereidingsbesluit in de vergadering van 19 juni jl. gaf de burgemeester na vragen omtrent de aard van deze verbalen aan dat het hier zaken betrof omtrent de openingstijd en slechts één vanwege geluidsoverlast.” De wijkvereniging meldde gisteren dat er volgens de Milieu Dienst West Holland veel meer klachten zijn binnengekomen en beschuldigt de burgemeester ervan de gemeenteraad op het verkeerde been te hebben gezet door de feiten te verdraaien. Lenferink laat weten zich niet in de beschuldigingen te herkennen.

VVD en CDA willen van Lenferink weten of de beschuldiging van de wijkvereniging klopt en of hij de gemeenteraad wel juist en volledig heeft geïnformeerd in de raadsvergadering van 19 juni.

Burgemeester Lenferink laat via zijn woordvoerder weten dat noch uit de notulen van de raadsvergadering van 19 juni jl., noch uit de geluidsopnamen zoals te vinden in het archief van Sleutelstad, blijkt dat burgemeester Lenferink gezegd heeft ‘..dat er bij de milieudienst West Holland geen klachten waren binnengekomen over geluidsoverlast ten gevolge van de Linkse Kerk en Bar en Boos’. “De burgemeester herkent zich dus niet in de beweringen van de voorzitter van de wijkvereniging Pancras West,” aldus zijn woordvoerder.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×