De briefkaarten kunnen bewoners als protest aan de gemeente sturen.

VVD in actie tegen betaald parkeren in Leiden Noord

Gistermiddag voerde de Leidse VVD-fractie actie in Leiden Noord. In de wijk werden ruim 5000 briefkaarten huis aan huis verspreid om de bewoners te waarschuwen voor de plannen van het huidige college om in de wijk parkeervergunningen in te voeren. “Betaald parkeren invoeren in Leiden Noord wordt uitdrukkelijk genoemd bij het vinden van geld voor de ontwikkeling van het Kooiplein. De eerste reacties uit de buurt waren veelzeggend”, aldus de raadsleden Frederik Zevenbergen en Paul Laudy: “Veel mensen bleken niet op de hoogte van de plannen.”

Volgens de VVD heeft de gemeente tot nu toe maar heel weinig informatie aan de bewoners van Leiden Noord verstrekt over de mogelijke invoering van betaald parkeren. “Veel mensen vertelden ons bovendien dat er helemaal geen parkeerprobleem in de wijk is”.

Bewoners van de wijk zijn altijd tegen de invoering van betaald parkeren in hun wijk geweest. De gemeente sprak jaren geleden al met hen af geen parkeervergunningen in te voeren als de bewoners daar niet zelf om vragen. De wijk is dan ook niet van plan om nu opeens te gaan betalen. De VVD is het met de bewoners eens en stelt dat het college ’tekorten bij het Kooiplein en andere linkse plannen’ niet moet willen aanvullen met de invoering van extra (parkeer)belastingen: “Parkeerrestrictie is een manier om problemen met parkeerdruk op een eerlijke manier op te lossen, niet om gaten in de financiering van plannetjes van dit linkse college te vullen”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×