L’Chaim uit Delft kreeg gisteren de meeste stemmen tijdens de finale van de Gouden Pet 2007 op het Pieterskerkplein. (Foto's: Chris de Waard).

L'Chaim wint De Gouden Pet

De Gouden Pet inclusief een geldprijs van 1000 euro is vanmiddag naar L’Chaim uit Delft gegaan. L’Chaim dat ‘op het leven’ betekent is een negenmansband die met zang en muziekinstrumenten Klezmer, Balkan- en Russische folkliedjes ten gehore brengt. De tweede plaats is voor De Hoekse Troubadour uit Hoek van Holland. Hij ontving naast bloemen en de reiskostenvergoeding 500 euro. Hij vertolkt zelfgeschreven autobiografische Nederlandstalige hilarische levensliederen. De Hoekse troubadour met gitaar weet de lachers op zijn hand te krijgen met zijn lied over meisjes met een hond en een liedje over sporten en daarna lekker zuipen in de sportcantine. Hij deed ook al eerder mee aan het Leids Festival voor het Levenslied maar dat eindigde voor hem toen niet in een succes. Hier bij het Straatmuzikantenconcours was hij overduidelijk beter op zijn plaats.

Een gedeelde derde plaats was er voor S.P.O.T., een frisse meidenband die a cappella pop, jazz en close harmony zingt en Spiel Klezmer Spiel dat Oost-Europese Joodse volksmuziek met Amerikaanse invloeden brengt. Zij maakten met een bakfiets de Leidse binnenstad onveilig. Zij ontvingen beide 125 euro. De twee andere finalisten waren ’t Valies, dat onversterkt midden op het Pieterskerkplein ging spelen en De Rotte Herders, overduidelijk vier zingende studenten. Hoewel wel door de jury aangewezen koos het publiek uiteindelijk toch overduidelijk voor L’Chaim. Het publiek kon door het indienen van stembriefjes zijn favoriet kenbaar maken. Tevens werd er een diner voor twee uitgeloofd voor een stemmer. Een inwoner uit Alphen aan den Rijn was de gelukkige. Na de bekendmaking speelden de winnaars nog enkele liedjes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×