Zomerexposities in Centrale Bibliotheek Leiden

Van begin juli tot half september zijn bij de Centrale Bibliotheek Leiden verschillende exposities te bekijken. De tentoonstellingen hebben allemaal een zomers karakter zoals vakantie, reizen en vrije tijd. Henk Zwanenburg exposeert vanaf 5 juli zijn ‘Vakantiewerk’. Met een aantal schilderijen keerde hij terug van vakantie in Zwitserland. In zijn atelier verwerkte hij de figuratieve landschappen in nieuwe schilderijen. Hij veranderde de omgeving van het landschap, het dier of de vervoersmiddelen en gaf er daarmee een nieuwe betekenis aan. Experimenten met schildertechnieken, vertekende perspectieven en opvallende composities zijn kenmerkend voor het werk van Zwanenburg.

Eveneens is juli is er in de bibliotheek een merkwaardige verzameling te zien van Rob ‘Jackpot’. Hij verzamelde de afgelopen tien jaren de meest uiteenlopende kleine speelgoed gokkasten. Als kind kreeg hij een speelgoed gokkastje waar hij eindeloos mee speelde. Toen hij tien jaar geleden als nostalgie een exemplaar op de rommelmarkt kocht, wist hij nog niet dat er zoveel verschillende soorten bestonden. En dat die ene gokkast het begin zou zijn van een verzameling van vijfentachtig stuks. Van vijf tot vijftig centimeter hoog en van puntenslijper tot radio.

Augustus

In augustus zal De Werkgroep Leidse Sterrenwacht in een overzichtstentoonstelling laten zien wat 25 jaar onderhoud aan de Leidse Sterrenwacht betekent. Ook toont illustrator Jan van der Veer in augustus een zomerse selectie uit zijn grafiek- en tekenwerk.

Meer info: www.obl.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×