Schone shuttlebus gepresenteerd

Peter Labrujère, David Wielkens en het bedrijf Key Poll hebben voorgesteld om door de stad shuttlebusjes te laten rijden, die gebruik maken van goedkoop en schoon Biogas. Een delegatie van de gemeenteraad onder leiding van wethouder verkeer en vervoer John Steegh, mocht onlangs kennismaken met zo´n bus. Nadat Key Poll het een en ander over de bus verteld had in restaurant City Hall, mochten de wethouder en raadsleden in de pilot VIP-bus stappen, die op het Stadhuisplein klaar stond.

Deze schone bus bracht hen naar de waterzuiveringsinstallatie aan de Voorschoterweg. Op dat terrein staat een Biogas-stationnetje, dat de groene taxi´s van Wielkens voorziet van Biogas. Deze vulstations zijn ook te vinden op twee parkeerterreinen van Stadsparkeerplan. Ze leveren zowel biogas, als stroom aan de taxi’s. Overigens is één van de ingredienten van het milieuvriendelijke gas, poep! Na afloop van het uitstapje waren met name de raadsleden van de PVDA, Marion van Dongen en Gijs Holla, enthousiast. Zij willen er in het najaar op terugkomen. Vooral een goede bereikbaarheid van het centrum en een goede luchtkwaliteit vinden zij belangrijk.

Wethouder Steegh gooide wat roet in het eten door mee te delen dat er tot 2010 vervoersafspraken zijn gemaakt met Connexxion en dat die dus niet met een andere maatschappij gemaakt kunnen worden. Het is nu de vraag, of Connexxion bereid is om met een aantal bussen over te gaan op Biogas. Wat betreft Key Poll kunnen er nog dit jaar Biobussen worden ingezet, bijvoorbeeld voor het Stadsparkeerplan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×