D66 vindt schrappen bestuursondersteuning onverantwoord

Fractievoorzitter Paul van Meenen van D66 vindt het momenteel onverantwoord dat het College van B & W wil bezuinigen op haar eigen bestuursmedewerkers. Zeker nu er allerlei reorganisaties lopen en zitten aan te komen, moeten de wethouders de handen zoveel mogelijk vrij hebben door een goede achterwacht in stand te houden. Van Meenen vindt de tijd er nu nog niet rijp voor om te gaan snijden in de bestuursondersteuning. Personeelswethouder Filip van As (ChristenUnie) vindt juist dat als andere ambtenaren het met minder moeten doen het College van B & W daar ook niet aan ontkomt. Van As: “Wij moeten het goede voorbeeld geven.” Van As noemt het gebaar van Van Meenen zeer sympathiek, zeker vanuit oppositiezijde maar ontraadde vorige week het amendement toch. Het amendement kreeg dan ook geen meerderheid.   

Van As stelt daartegenover dat B & W er met de nieuwe concerndirectie wel uit denkt te komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×