Gemeente leegt kolken in Noorderkwartier

In de Kooi wachten bewoners met smart op de kolkenzuiger, maar in een ander deel van Leiden Noord is de gemeente nu wel begonnen met het leegzuigen van de putten in de wijk. Maar als gemeente kan je het niet snel goed doen getuige de actie die wijkbewoner Bram Pater direct aan de gemeentelijke aankondiging koppelde. “Deze sneer naar de gemeente is eigenlijk, omdat ik al maanden bezig ben om de kolken gereinigd te krijgen. Zowel via het officiĆ«le service meldpunt als direct aan ambtenaren en bij verschillende wijkbijeenkomsten. MUUR. Of je tegen een muur staat te preken. Pas nu De Kooi en delen van het Noorderkwartier onder water hebben gestaan worden er een paar wakker,” aldus een verbolgen Pater.

Pater ging aan de slag met papier, schaar en pritstift en paste de aankondigingsborden aan. “De kolken worden gereinigd en de ambtenaren die bij ons in de straten parkeren, worden door de gemeente op de hoogte gebracht dat ‘hun’ straat aan de beurt is. Ze lezen immers …’in uw straat’,” aldus Bram Pater die zelf in de Prins Frederikstraat woont. Hij is van mening dat het om ‘onze’ straat gaat. “Een slimme ambtenaar had de woordkeuze bij ‘deze’ gehouden. Maar goed die bestaan niet. En een beetje planner had er wel een dag bij gezet waneer ze zullen komen. Nu kunnen ze zelf een week lang niet parkeren. ’s Avonds komen ze die kolken niet reinigen, dus de bewoners kunnen wel overal parkeren”.

Overigens wordt Pater op zijn wenken bediend. Afgelopen week nam de Leidse gemeenteraad een motie aan, waarin wordt geregeld dat de ambtenaren een parkeerkaart krijgen voor het parkeerterrein Haagweg. Ze worden dan met de gratis shuttlebusjes naar hun werk gebracht en hoeven dus niet meer in (de buurt van) het centrum te parkeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×