Verzet tegen aanhouding

De politie heeft een 41-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Tijdens een worsteling heeft een agent pepperspray moeten gebruiken om de man in de boeien te krijgen. Een agente raakte gewond aan haar neus.

Op maandag 16 juli kreeg de politie rond 00.20 uur een melding dat er een automobilist mogelijk onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Agenten kwamen de man tegen op de Kenauweg waar hij staande gehouden werd. De man werkte mee aan een voorlopige blaastest die op straat werd uitgevoerd. Hij blies een A-indicatie wat betekent dat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Om hem op het politiebureau de definitieve ademanalyse te laten ondergaan wilden agenten de man aanhouden. De man verzette zich echter tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk kondenagenten hem na gebruik van pepperspray overmeesteren en overbrengen naar het politiebureau. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 320 ug/l (in het verkeer is 220 ug/l de limiet). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×