Leiden gaat alleenstaande bijstandsouders stimuleren

Leiden is één van de vijftien gemeenten die meedoen aan een proef, om alleenstaande bijstandsouders te stimuleren te gaan werken.Alleenstaande ouders die een kind verzorgen dat jonger is dan 16 jaar en die in deeltijd gaan werken, ontvangen vanaf september een toelage van 100 euro per maand. Dit bedrag ontvangen zij om het nemen van een baan te stimuleren en om de combinatie van arbeid en de zorg voor kinderen eenvoudiger mogelijk te maken.

Dit besluit van staatssecretaris Aboutalebvan Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is door de ministerraad goedgekeurd.Als de proef slaagt, is het de bedoeling dat er per 1 januari 2009 een nieuwe wet ingaat, genaamd Wet voorzieningenarbeid en zorg alleenstaande ouders (Wet Vazalo). Van deze wet kan dan landelijk gebruik gemaakt worden. Bovendien krijgen alleenstaande bijstandsouders die meer gaan werken met ingang van deze wet , ook geld terug van de belasting+.Wethouder Paul Jonas van Sociale Zaken zegt over de proef het volgende: “We hebben ons voor deze proef kandidaat gesteld, omdat we in Leiden tientallen eenoudergezinnen hebben, waarvan de ouder graag zou willen werken. Door het aanvaarden van werk worden deze ouders echter geconfronteerd met oppas- en inkomensproblemen. De Vazalo-regelinghelpt hen de weg naar de arbeidsmarkt terug te vinden.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×