Aanhoudingen na woninginbraken

De politie heeft woensdag 18 juli rond 17.40 uur aan de Burggravenlaan een 22-jarige man uit Leiden en een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Beiden worden er van verdacht dat zij daar probeerden in te breken in een woning. De bewoonster hoorde glasgerinkel en zag de twee mannen. De politie werd direct gebeld en was snel ter plaatse. Een ruit van de woning was vernield. Vermoedelijk had men nog geen kans gezien om iets uit de woning te stelen. Beiden zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Afgelopen nacht werd er ook ingebroken in een woning aan het Pieterskerkhof. Rond 02.45 uur werd daar een ruit van de woning ingegooid en door het gat een laptop gepakt. Een buurtbewoner die het glasgerinkel had gehoord, zag een man van tussen de 20 en 30 jaar wegrennen in de richting van de Papengracht of Doelensteeg. Een zoekactie door de gewaarschuwde politie leverde geen aanhouding op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×