16-Jarige bekent fietsendiefstallen

De politie van Leiderdorp heeft woensdag een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden in verband met de diefstal van minstens twee fietsen. Agenten hielden hem aan omdat hij fietste op de Haarlemmerstraat in Leiden. Hij vertelde dat hij de fiets waarop hij reed bij het station voor 20 euro gekocht had van een junk. Bij het onderzoek dat volgde, bleek dat verhaal een leugen. De verdachte bekende de fiets bij het LUMC te hebben gestolen. Een fietssleutel die hij bij zich had, bleek van een andere gestolen fiets te zijn die nu bij het station stond. Deze fiets had hij op 6 juni op de Morsstraat gestolen. De rechtmatige eigenaren zijn op de hoogte gesteld van het terugvinden van hun fiets.

De politie gaat verder met het onderzoek. Daarbij wordt ook een derde fiets nader onderzocht. Deze stond in de schuur van de verdachte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×