Forse boetes voor daders grafitti

Een 19-jarige man uit Oud Ade heeft een boete gekregen omdat hij in Roelofarendsveen op de Sotaweg graffiti op een kas had gespoten. Hij werd op zaterdag 21 april samen met een 20-jarige Leiderdorper opgepakt toen hij in Leiden onder het A4-viaduct bij de Zaalbergweg betrapt werden op het spuiten van graffiti. Bij het zien van de politie klommen de twee over de vangrail van de A4 om uit de handen van de politie te blijven. Vervolgens staken zij de A4 over en renden een weiland in. De politie wist hen echter alsnog aan te houden. Op het politiebureau werden zij verhoord en kregen zijn ieder een bekeuring van 200 euro voor het oversteken en rennen op de A4.

De graffiti die ze bij de Zaalbergweg hadden gespoten, werd vergeleken met andere aangiftes van graffiti. In Roelofarendsveen bleek op de Sotaweg eenzelfde graffiti te zijn achtergelaten. Deze bleek gemaakt te zijn door de 19-jarige verdachte. Hij is afgelopen week verhoord en heeft bekend. Hij krijgt nog een bekeuring van 200 euro voor de gemaakte schoonmaakkosten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×