Aanhoudingen bij uitgaansgeweld

De politie heeft het afgelopen weekend vier aanhoudingen verricht van mensen die tijdens het uitgaan klappen uitdeelden. Eén van de verdachten, een 24-jarige man uit Katwijk, zit nog vast en wordt dinsdag 24 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Als portier van een uitgaansgelegenheid aan de Beestenmarkt wordt hij verdacht van het mishandelen van een 37-jarige man uit Leiderdorp. Dit gebeurde toen hij de Leiderdorp uit de zaak verwijderde omdat deze daar ruzie zou hebben met een meisje.

Een andere verdachte is een 19-jarige man uit Leiden die na een ruzie om een plaats aan een bar in een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat een 21-jarige man uit Delft klappen gaf. Dit gebeurde diezelfde nacht rond 03.30 uur. De verdachte heeft een transactievoorstel van 260 euro gekregen. Betaalt hij niet dan moet hij in oktober voor de rechter komen.

En ook diezelfde nacht mishandelde een 22-jarige man uit Leiden in een uitgaansgelegenheid aan de Hogewoerd een 21-jarige meisje uit Rotterdam. Tussen de twee was een heftige woordenwisseling ontstaan waarna het meisje klappen kreeg en bedreigd werd. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen om zich binnenkort voor de rechter de verantwoorden voor zijn daad.

De vierde aanhouding was van een 18-jarige man uit Leiden die op zondag 22 juli rond 03.50 uur het nodig vond om een vol blikje bier naar een 25-jarige portier van een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt te gooien, hem in het gezicht te spugen en te bedreigen. Ook deze verdachte heeft een proces-verbaal gekregen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×