Een valse aangifte heeft consequenties

Afgelopen zaterdag is een 44-jarige Leidenaar door de mand gevallen, die op dinsdag 10 juli een valse aangifte gedaan had. Hij eweerde toen dat een bekende hem had geprobeerd te beroven bij een pinautomaat in de Raamsteeg. De politie merkte echter dat een aantal zaken in zijn verklaring niet klopte en onderworp hem afgelopen zaterdag aan een verhoor. De man gaf toen toe dat zijn verhaal niet waar was.

De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt en probeert de gemaakte kosten op hem te verhalen.Het doen van valse aangiftes heeft consequenties. Meestal wordt snel duidelijk dat de aangifte niet klopt. De aangever risceert een geldboete, of zelfs een jaar gevangenisstraf.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×