Berover aangehouden

Een 16-jarige Leidse jongen die minstens twee berovingen op zijn naamheeft staan, is aangehouden.Op woensdag 4 juli beroofde hij op de Apothekersdijk een 29-jarige Rotterdamse van haar telefoon. Dat deed hij door hard tegen haar aan te lopen. Op vrijdag 20 juli werd een 18-jarige Leiderdorpse van haar schoudertas beroofd op de Turfmarkt. Een behulpzame voorbijganger wist de tas weer te bemachtigen, maar de dader ging er vandoor.

Uit beide getuigenverklaringen bleek dat de berovingen door dezelfde persoon gepleegd waren. De verklaringen leverden zoveel informatie over de identiteit van de berover op, dat de politie een goed signalement van hem kreeg. Een paar Bikers troffen hem in de nacht van zaterdag op zondag op het Stationsplein aan, waar zij hem konden aanhouden. Vandaag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×