Twee arrestaties wegens brandstichting in zonnestudio

De politie heeft afgelopen vrijdag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de brand in Zonnestudio Aurora in de Nieuwstraat. Het pand vloog dinsdagavond 3 juli in brand, waarbij een explosie de voorgevel grotendeels vernielde. De politie zette direct na de brand een zogenaamd TGO (Team Grootschalige Opsporing) op de brand. In het kader van dat grootschalige rechercheonderzoek is onder andere een uitgebreid passantenonderzoek gehouden en heeft er technisch onderzoek plaatsgevonden in het door brand verwoestte pand. Ook hebben er huiszoekingen plaatsgehad in de woningen van verdachten. Onder meer dankzij beschikbare camerabeelden kon de recherche de twee verdachten uiteindelijk aanhouden. In totaal waren 20 rechercheurs betrokken bij het onderzoek.

De twee verdachten, een 35-jarige Leidenaar en een 22-jarige Noordwijker, worden verdacht van brandstichting. Ze zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze heeft hun voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×