'Het hemelhof van de Yao' in Volkenkunde

In Museum Volkenkunde is een bijzondere galerijtentoonstelling te zien met rituele rolschilderingen en attributen uit China: ‘Het Hemelhof van de Yao’. Deze kleine, maar interessante galerijtentoonstelling sluit aan bij het onderzoek van Lennert Gesterkamp. Gesterkamp, promovendus Chinese kunst aan de Universiteit Leiden heeft de Chinese Yao-collectie van Volkenkunde, bestaande uit rolschilderingen, papieren maskers en bijbehorende attributen, uitgebreid bestudeerd. Het is de eerste keer dat bezoekers van een Nederlands museum een reconstructie kunnen zien van een visueel aantrekkelijke en bijzondere religieuze traditie van deze Chinese bevolkingsgroep.

De tentoonstelling is gestart op 16 July en loopt tot 6 Januari 2008. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×