Huurwoningen Havikshorst met korting te koop

Sinds gistermiddag kunnen de huurders van de woningen in de Havikshorst die gevestigd is in de Merenwijk, eigenaar worden van hun huis. De Sleutels van Zijl en Vliet die eigenaar is van het pand, gebruikt bij de verkoop het Koopgarantsysteem. Dit systeem stelt de bewoners van de flat in staat hun woning tegen een korting te kopen. Huurders die hun huis willen blijven huren, kunnen dat blijven doen. Zodra zij hun woning verlaten, wordt deze op Woonzicht.nl aangeboden. Ook de leegstaande woningen in de Havikshorst worden op Woonzicht gezet.

Omdat veel bewoners van de flat nog nooit huiseigenaar geweest zijn, begeleidt de woningcorporatie hen bij alles wat bij de aankoop komt kijken. Om de huurwoningen te kunnen verkopen, moeten ze onderling herkenbaar worden vastgelegd in een splitsingsakte. De gemeente heeft daarvoor een splitsingsvergunning verstrekt. Omdat de Sleutels van Zijl en Vliet altijd een meerderheidsbelang in het complex houdt, is de kwaliteit van het onderhoud ook op lange termijn gewaarborgd, aldus de corporatie. De Havikshorst is het eerste wooncomplex in Leiden waar door middel van Koopgarant woningen gekocht kunnen worden. Op www.dsvzev.nl is meer informatie over het systeem te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×