Word een echte kruidenkenner

In Park Cronesteyn bevindt zich sinds 2004 een Kneipp-kruidentuin. Deze tuin is opgericht door kruidengeneeskundige Ria Hogervorst van de praktijk aMareTerra. In deze tuin geeft Hogervorst van maandag 6 tot vijdag 10 augustus voor de tweede keer een vijfdaagse cursus over geneeskrachtige kruiden. De cursusdagen beginnen met joga. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met het wieden, oogsten, schoffelen en natuurlijk verwerken van de kruiden. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe de kruiden in zalfjes en compressen verwerkt kunnen worden. Na afloop van de dag wordt er een avondwandeling gemaakt. Verder geeft Hogervorst uitleg over de groei, bloei en geneeskrachtige werking van de verschillende kruiden.

De kosten voor de cursus bedragen 250 euro inclusief maaltijden. Wie dat wenst, kan overnachten op camping Stochemhoeve, dat is voor eigen rekening. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@aMareTerra.nl. Ook is meer informatie te vinden op www.aMareTerra.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×