Programma EL CID-week weer boordevol

Het programma van de EL CID-week die van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus plaatsvindt, zit weer boordevol interessante activiteiten. Doel van de EL CID-week is het vertrouwd maken van de eerstejaars studenten met de stad, de universiteit en het Leidse studentenleven. Het thema luidt dit keer ´Sesam Open u, Verover Leiden!´De stad is vertegenwoordigd met activiteiten als een rondvaart, stadswandeling en een welkomstwoord van burgemeester Lenferink. Ook leren de deelnemers Leidse locaties als de Pieterskerk, Hooglandse Kerk, de Groenoordhallen en de Leidse Hout kennen, omdat daar verschillende programmaonderdelen plaatsvinden.

De Universiteit en de Hogeschool Leiden zijn goed vertegenwoordigd in het programma. Zo maken de deelnemers na het welkomstwoord van de Rector Magnificus prof. mr. Van der Heijden, kennis met huntoekomstige faculteit, het Academiegebouw en de andere voorzieningen diede Universiteit biedt, zoals het Universitair Sportcentrum, Studentencentrum Plexus enhet LAK-theater.Natuurlijk wordt ook het rijke Leidse studentenleven niet vergeten. Tijdens het traditionele Voorzittersdebat onder leiding van Joost Bleijiezullen de vijf grote gezelligheidsverenigingen zichzelf presenteren enelkaar het vuur aan de schenen leggen.De Leidse watersportverenigingen presenteren zich tijdens het Watersportfestival.Bij het Sportspektakel kunnen studenten zelf ondervinden wat de studentensportverenigingen ondernemen.De studieverenigingen komen aan bod tijdens deFaculteitenochtend en de studentenverenigingen organiseren tijdens het avondprogramma allerlei activiteiten.Tijdens de Culturele avond treedt cabaretier Ernst van derPasch op.Op donderdagavond zorgen Nick en Simon voor een feestelijke sfeer bij het Leids Eerstejaars Festival in de Leidse Hout. Tenslotte vindt op vrijdag een multiculturele brunch plaats, waarna de week wordt afgesloten me toptredens van onder andere Patrick Jumpen en de coverband Tour de Funk.Op www.elcidweek.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×