Jongens opgepakt voor brandstichting en vernieling

De politie heeft woensdag 1 augustus rond 05.35 uur op de Spreeuwenplaats twee jongens uit Leiden van 15 en 16 jaar aangehouden. De politie was op zoek naar de jongens na een melding dat ze gezien waren bij een woning aan de Alpenroos waar ze een kliko in brand hadden gestoken en een tuinslang door de brievenbus hadden gestoken en aangezet waardoor de gang blank kwam te staan. Verder was de politie al bezig met andere meldingen uit de wijk.

Zo was er een bankstel tegen een woning aan de Mussenplaats in de brand gestoken. Door het vuur raakten twee daar geparkeerde auto’s beschadigd. Door ingrijpen van buurtbewoners en de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur verder om zich heen kon grijpen. Verder was er een melding dataan de Boeierwerf een kliko in de brand was gestoken en aan de Watermolen en de Zwartemeerlaan containers omver waren gegooid. De politie houdt de twee voor al deze zaken verantwoordelijk en doet daar nu onderzoek naar. Beide jongens zitten voor dit onderzoek nog vast.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×