Leiden wordt weer een honderdjarige rijker

De in Leiden geboren en getogen Wilhelmina Maria Reijken-de Ridder viert aanstaande maandag haar honderdste verjaardag. Omdat burgemeester Henri Lenferink vakantie viert, zal Loco-burgemeester Gerda van den Berg haar ´s ochtends een felicitatiebezoek brengen. Het verjaardagsfeest wordt bij mooi weer gevierd in de tuin van het Huis op de Waard, het verzorgingshuis waar mevrouw Reijken-de Ridder en haar zus Cokie wonen.

Mevrouw Reijken, ook wel Mina genoemd, komt uit een gezin met veertien kinderen. Zij en haar zus zijn de enige twee die nog leven. Ook haar echtgenoot Piet Rijken en haar twee zonen zijn overleden. Mina heeft één kleindochter en één achterkleindochter.Al vanaf haar jeugd heeft Mina hard gewerkt. Samen met een zus maakte ze ´s morgensvroeg schoon bij het Schuttershof en later heeft ze bij de Touwfabriek gewerkt.Mina houdt van gezelligheid en is altijd opgeruimd. Zelf zegt ze: “Ik heb een goed leven!”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×