Dodo-research Naturalis op de voet te volgen op weblog

Voor het tweede jaar leidt Naturalis een dodo-expeditie naar Mauritius. Sinds 28 juni worden duizenden jaren oude botten van de dodo en andere uitgestorven dieren, maar ook planten, zaden en micro-fossielen opgegraven op het exotische eiland Mauritius. Het doel is een reconstructie te maken van het ecosysteem van het eiland voor de komst van de mens. De bevindingen van het team zijn dagelijks te volgen op weblog: www.dodo-expeditie.nl.

Meer dan 20 onderzoeksinstituten, waaronder Naturalis en TNO, uit vijf landen zijn betrokken bij het DRP (Dodo Research Program). Met de kennis die wordt opgedaan kunnen huidige vergelijkbare kwetsbare ecosystemen worden beschermd en geconserveerd. Op deze wijze draagt het onderzoek bij aan duurzaam omgaan met de aarde. Bij eerdere werkzaamheden in Mauritius werden al spectaculaire vondsten gedaan, zoals een compleet skelet van het onderlichaam van de dodo.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×