Hogeschool Leiden ontwikkelde productieproces voor algen

Samen met Bioking, een fabrikant in ’s Gravenpolder die apparatuur voor de productie van biodiesel maakt, heeft de Hogeschool Leiden een procédé ontwikkeld om biodiesel te maken met olie van algen.Biodiesel bestaat momenteel grotendeels uit olie van eetbare zaden, zoals koolzaad en zonnebloempitten. Deze zaden kunnen etisch gezien beter gegeten worden dan opgestookt. Verder is de kans aanwezig dat er een tekort van deze zaden ontstaat.

Ook algen bevatten olie die goed kan dienen als grondstof voor de biodiesel. In samenwerking met onder andere de Hogeschool Leiden heeft Bioking nu een gesloten installatie ontwikkeld, waarin speciale algen worden gekweekt die vijftig procent olie bevatten. Als deze algen gedroogd en geperst worden, ontstaat er een witte olie die goed bruikbaar is.Binnenkort neemt Bioking een proefinstallatie in gebruik die de olie zal maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×