Dagelijkse geluiden als modern-klassieke muziek

In samenwerking met de VeenFabriek organiseert Museum Boerhaave een thema-avond over ‘Musique Concrète’. Dit is een genre in de modern-klassieke muziek, waarbij geluiden uit het dagelijks leven omgezet worden in muzikale composities. Het publiek krijgt een ruim aanbod gepresenteerd van soms overdonderende, maar altijd boeiende ‘concrete’ composities. Bij het concert zal John Heijmans, wetenschapper in residence bij de VeenFabriek, de achtergronden van deze muziekstroming toelichten.

Bezoekers van het concert kunnen vanaf 19.00 uur ook de tentoonstelling Soundbites bezoeken.

Thema-avond: vrijdag 31 augustus, aanvang 20.00 uur. Meer info: www.museumboerhaave.nl

Museum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×